تحولات لبنان و فلسطین

ایجاد رواق حضرت زهرا(س) در حرم مطهر رضوی باعث افزایش مشارکت و ارتقاء کمی و کیفی برنامه‌های ویژه بانوان زائر شده است.

توسعه خدمات فرهنگی وآموزشی ویژه بانوان درصحن‌وسرای رضوی

به گزارش قدس آنلاین، با توجه به این که بیش از نیمی از زائران بارگاه آقا علی بن موسی الرضا(ع) را بانوان تشکیل می‌دهند، لذا این نهاد بر اساس دستورات، تلاش کرده با بهره‌گیری از ظرفیت عظیم فرهنگی این آستان مقدس در حوزه بانوان، فعالیت‌هایی مبتنی بر معارف قرآن و اهل بیت علیهم السلام را انجام دهد که اختصاص رواق ویژه بانوان در راستای تسهیل امر زیارت و تکریم بانوان زائر گامی موثر بوده است.

۲۷۰۰ مترمربع فضا ویژه بانوان
یکی از درخواست‌هایی که در گذشته توسط بانوان از آستان قدس رضوی مطرح می‌شد، ایجاد فضایی مختص بانوان بود که در این راستا رواق حضرت زهرا(س) در بیست و نهم اسفند ماه سال ۱۳۹۵ همزمان با سالروز میلاد دخت نبی اسلام(ص) مورد بهره برداری قرار گرفت.
رواق حضرت زهرا(س) در فضای زیرین صحن آزادی احداث شده است و ورودی آن در بست نواب صفوی بین صحن هدایت و کوثر قرار دارد. این رواق که ساخت آن از سال ۱۳۸۷ آغاز شد، ۷ هزار و ۲۰۰ مترمربع مساحت دارد و با رواق شیخ حر عاملی در ارتباط است.
همچنین درون این رواق، وضوخانه‌ای تعبیه شده است و تمام خدام آن اعم از کفشداران و خادمان بخش نظافت را بانوان تشکیل می‌دهند.

تبیین سیره حضرت فاطمه(س)
هدف از تخصیص رواق حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به بانوان، تبیین و تعالی هویت زن مسلمان انقلابی در عرصه‎های فردی خانوادگی اجتماعی، افزایش مشارکت و ارتقاء کمی و کیفی برنامه های ویژه بانوان زائر، نهادینه شدن سبک زندگی و سیره حضرت فاطمه سلام الله علیها برای بانوان بوده است.
در واقع آستان مقدس رضوی سعی کرده تا ضمن تعمیق، ترویج و تسهیل زیارت برای بانوان زائر، زمینه لازم برای توسعه حمایت اجتماعی موثر در بازتوانی و رفع آسیب برای زنان و خانواده های آسیب دیده در گستره حرم مطهر را فراهم آورد.

اجرای برنامه های فرهنگی اجتماعی
رواق حضرت زهرا(س) همه روزه به استثناء جمعه ها از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ در شش ماهه دوم سال پذیرای حضور بانوان زائر بارگاه منور رضوی است که البته این ساعت با توجه به حضور زائران گاهی تا ساعت ۲۱ و بیشتر نیز افزایش می یابد.
در این رواق فعالیت ‌های فرهنگی – اجتماعی مختص بانوان نظیر برپایی ایستگاه های مطالعه، ارائه مشاوره اعتقادی و تربیتی، برگزاری حلقه ‌های معرفت با موضوعات تربیتی اخلاقی و اعتقادی، سخنرانی، مداحی، ادعیه خوانی و روضه‌ خوانی، نشست‌ های مناسبتی، جلسات پرسمان رضوی، جشن عبادت و مسابقات مطالعاتی طرح گل پوش برگزار می شود.
در رواق حضرت زهرا(س) همچنین دفتر پاسخگویی به سؤالات دینی و شرعی تعبیه شده که آماده خدمت رسانی به سوالات زائران و ارائه مشاوره فردی است.
محافل قرآنی تا مسابقات بین‌المللی
رواق حضرت زهرا(س) از زمان راه اندازی، میزبان برنامه های دینی بسیاری اعم از انواع کارگاه ها بوده که با محورهای آموزشی و قرآنی، هنر اسلامی، آداب زیارت، حرم شناسی، دختران فاطمی، نورالهدی و... ویژه بانوان زائر برگزار شده است.
علاوه بر این، جزء خوانی بانوان و نوجوانان در ایام ماه مبارک رمضان و برگزاری محافل هفتگی قرآنی ویژه بزرگسالان و نوجوانان، بخشی دیگر از برنامه های قرآنی رواق حضرت زهرا(س) را به خود اختصاص داده است.
با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد این رواق برای بانوان، فضایی مناسب برای برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآنی، برنامه های ویژه زائر اولی ها، اجرای طرح های هم سایه ویژه نو مزدوجین مناطق محروم و ازدواج دانشجویی در قالب همسفر تا بهشت، فراهم شده است.
برنامه های رواق حضرت زهرا(س) تنها محدود به این برنامه ها نمی شود و در اعیاد مذهبی، ملی و نیز وفیات، ویژه‌برنامه هایی با حضور مهمانان کشوری و یا بین المللی برگزار می شود.

تقویت بنیان خانواده
یکی از نکات درخور توجه در اجرای برنامه های رواق حضرت زهرا(س)، توجه به بنیان خانواده می باشد؛ از آن جا که خانواده نخستین نهاد تربیتی است که انسان را تحت تأثیر قرار داده و شاکله تربیتی فرد را سامان می‌دهد، لذا آستان مقدس رضوی، تلاش کرده تا توجه ویژه ای را نسبت به بانوان که در جایگاه مادر، همسر و دختر، عهده‌دار مسئولیت‌های مهمی در نهاد خانواده هستند، داشته باشد.
اهمیت این موضوع آستان قدس رضوی را بر آن داشته تا با انجام برنامه ریزی های گسترده در حوزه وظایف بانوان در زندگی فردی و اجتماعی، برنامه های متنوعی را در راستای تعمیق و احیای فرهنگ انقلاب اسلامی، ایثار، شهادت، مقاومت، بصیرت افزایی، پالایش باورها و پیرایش خرافه و... تدوین و در قالب کارگاه ها، جلسات و... رد این رواق برای بانوان اجرا کند.

منبع: آستان نیوز 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.